Oleme Iisaku Gümnaasiumi ÕE, Kehra Gümnaasiumi ja Kohtla-Järve Tammiku Põhikooli noored, kes osalevad Noortekohtumise projektis "Kvaliteetsem elu: tervis ja sport".

Siin saate ülevaate meie projekti tegemistest :)

Projekti on rahastanud SA Archimedes Noorteagentuur.

kolmapäev, 7. september 2016

Järeltegevused Iisakus :)

Me jagasime oma projekti käigus tehtut ja omandatud teadmisi kooli tervisenädala raames koolikaaslastega. Meie koolis toimub 5.-9. septembrini tervisenädal, mille toimumise teostamisel olime ka ise abiks. Näiteks panime üles näituse oma suhkru töötoast, valides näitusele nimetuse "Suhkur meie jookides". Paljud koolikaaslased on tulnud ütlema, et see on õudust- ja samas ka muljetäratav, kui visuaalselt näeb kui palju suhkrut meie igapäevastes poest ostetavates jookides tegelikult on. Seega on näitusel juba mõju olnud. Ka jagasime seina peal oma äppide töötoa ja katsetamise tulemusi, kus iga rühm katsetas kolme sarnaste omaduste ja funktsioonidega äppi ning valisime võitja. Ka seda on koolikaaslaste ja õpetajate poolt kiidetud. Paljud on öelnud, et nad isegi ei teadnud, et sellised asjad nagu veeäppid on olemas üldse.




Lisaks korraldasid kolmapäeval poisid kooli fuajees nooremate klasside kehamassiindeksi arvutamise õpetamise. Mina rääkisin, et mis kehamassiindeks on ja kuidas seda arvutatakse ning teised aitasid pikkust mõõta ja kaaluda ning arvutada. Karl-Joosep oli suureks toeks arvutamisel, Alvar ja Rain R. kaalumisel ja Rain K. aitas leida vastust arvutatud numbrile. Meie suureks üllatuseks tuli välja, et paljud meie nooremate klasside õpilased on alakaalulised ja peaksid rohkem sööma. Ühest küljest oli vahva noori õpetada, kuid teisest küljest saime aru, et küll see algklasside õpetaja töö on küll keeruline :D




Neljapäeval viivad projektis osalenud neiud kogu koolile aulas läbi virgutusvõimlemise või siis virgutustantsimise :D Nad on seda igatahes mitu päeva juba ettevalmistanud :) 

Tüdrukud harjutamas :)




Nädala lõpus tehti kogu tervisenädala kohta kokkuvõttev video, milles saab näha ka meie projektis osalenud aktiivseid noori tervisenädala õnnestumisele kaasa aitamas :)

https://drive.google.com/file/d/0B4F-JVbPP9OUSHNwcHExTGlGY0E/view?usp=sharing

1 kommentaar:

  1. IG Tervisenädalast on tehtud ka kokkuvõtlik video, milles näeb ka meie projektinoori tegutsemas :)

    Video on nähtav siin:
    https://drive.google.com/file/d/0B4F-JVbPP9OUSHNwcHExTGlGY0E/view?usp=sharing

    VastaKustuta